Nieuws
& Blog

Heb je nog niet helder welk beroep je in de toekomst wilt uitoefenen? Of wil jij je nog niet binden aan een organisatie? Ga dan werken voor een uitzendbureau. Bij Teamflex Personeelsdiensten hebben wij een ruim aanbod aan functies en opdrachtgevers. Als kandidaat kan jij veel uitproberen om te kijken of het beroep dat je uitvoert ook iets voor jou is! Benieuwd waarom werken voor een uitzendbureau ideaal is? Lees dan deze blog.

Het kost géén geld om te werken voor een uitzendbureau
Een van die verhalen is dat het je geld kost om voor een uitzendbureau te werken. Dat klopt niet! Maar hoe werkt het dan wel? Nou, het uitzendbureau berekent een tarief door aan je opdrachtgever. Dus niet op jouw salaris. De opdrachtgever besluit of jouw salaris via de CAO van uitzendkrachten loopt of die van de branche waarin je werkt.

Bepaal je eigen rooster
Ben je op zoek naar een bijbaan naast je studie of vakantiewerk? Dan kun jij via ons jouw beschikbaarheid doorgeven. Hiermee bepaal jij op welke dagen je wel en niet wilt werken. Op zoek naar een vaste bijbaan, parttime of fulltime baan? Dan kun je tijdens het kennismakingsgesprek jouw voorkeursdagen doorgeven. Dan kunnen wij hier rekening mee houden tijdens de zoektocht naar jouw volgende baan. Wil je bijvoorbeeld voor 3 maanden werken omdat je een periode tussen jouw studies wil opvangen met werken? Dat kan! Of ben je 3 dagen per week beschikbaar en houd je van afwisseling? Via Teamflex kan het!

Ervaring opdoen bij verschillende bedrijven in verschillende branches
Weet jij nog niet precies wat je leuk vindt? Of heb je al wel een idee, maar weet je nog niet of je in een groot of klein bedrijf wilt werken, nationaal of internationaal etc. Via Teamflex kan je werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven in jouw buurt. Door bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan kom jij erachter waar je interesses liggen en welke branche jou het meest aanspreekt. Je kunt heel veel verschillende functies uitproberen. Al die verschillende ervaringen kunnen jou helpen bij bijvoorbeeld het maken van een goede studiekeuze.

Makkelijk opzeggen
Of je nu voor een paar maanden aan de slag gaat of voor een vaste periode, het is flexibele arbeid. Dat is handig om in te vullen voor tijdelijke periodes. Bijvoorbeeld als je van plan bent om te gaan reizen en nog pakweg twee maanden spaargeld nodig hebt. Maar ook als je parttime wilt bijverdienen omdat je aan het bijscholen bent. Als je liever een vaste baan wilt, dan heb je als bijkomend voordeel dat je niet na een maand al moet beslissen voor een langere periode. Want je hoeft niet te tekenen voor een (half)jaar contract.

Groot netwerk
Als uitzendbureau beschikken we over een groot bedrijvennetwerk. Hiermee bieden wij je de mogelijkheid met veel bedrijven en mensen in contact te komen. Zo’n groot bedrijvennetwerk komt mooi van pas. Bovendien zien werkgevers uitzendbureaus als ideale mogelijkheid om potentiele vaste medewerkers te vinden en uit te proberen. Je hebt sneller een ingang bij een bedrijf dan iemand die alleen rechtstreeks op contract wil.

Welke rechten heb je als uitzendkracht?
Als uitzendkracht heb je op meerdere vlakken dezelfde rechten als een vaste medewerker. Wij zijn aangesloten bij de ABU (de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen). Door een samenwerking aan te gaan met een bij ABU aangesloten uitzendbureau, weet je dat alles prima in orde is. Dus of je nu productiemedewerker, administratief medewerker of marketeer bent: als uitzendkracht verdien je net zoveel als een vaste medewerker.

Passende begeleiding
Bij Teamflex Personeelsdiensten vinden wij persoonlijke groei erg belangrijk. Zo investeren wij in jouw opleidingen zodat jij kan doorgroeien in het werk wat je leuk vindt. Daarnaast spreken wij elkaar vaak tijdens tussentijdse evaluaties waarbij jouw doelen en wensen worden meegenomen. Een van de middelen die wij inzetten is de mogelijkheid om gratis een klein assessment te maken waaruit een gedragsprofiel naar voren komt. Dit profiel bespreken we tijdens het intakegesprek. We kijken hierdoor op een andere manier naar de kwaliteiten van de kandidaat. Zo proberen we mee te denken over wat voor soort baan er bij iemand zou passen.

Scholingsbudget aanvragen
Bij Teamflex hebben wij elk jaar scholingsvouchers tot onze beschikking. Ben jij geïnteresseerd om jezelf te ontwikkelen maar heb jij deze skills nog niet? Informeer bij ons naar welke opleidingen wij voor jou hebben. Ook hebben veel gemeentes een scholingsbudget beschikbaar voor opleidingen. UWV biedt zo’n budget aan; ieder jaar kun je je aanmelden voor een opleidingsvoucher van 2500 euro. Naast deze vouchers kan het UWV helpen om een cursus of (bij)scholing te betalen die noodzakelijk is om ander werk te vinden. Denk je er dus aan om een cursus of opleiding te gaan volgen die nodig is voor een nieuwe baan? Neem dan altijd contact op met het UWV. Een arbeidsdeskundige van het UWV kan je over deze scholingsmogelijkheden adviseren.

Ben je geïnterneerd in een nieuwe functie? Neem dan contact op met een van onze intercedenten!

"Bij Teamflex uitzendbureau hebben we een ruim aanbod aan functies en opdrachtgevers"

Lees hieronder meer nieuws en blogs

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.