Nieuws
& Blogs

Bent u voor bepaalde functies op zoek naar personeel via een uitzendbureau? Heeft u niet genoeg tijd of expertise in huis om nieuw personeel aan te nemen? Wilt u zeker weten of deze samenwerking wel bij u past? Hieronder hebben we de voordelen neergezet van het inhuren van een uitzendbureau.

Hoe werkt dat, een uitzendkracht inhuren?
U kunt een uitzendbureau benaderen met de vraag voor een medewerker met een specifieke achtergrond, of een uitzendbureau benadert u. Er zijn uitzendbureaus die zich specialiseren in een bepaalde sector, regio of een bepaalde groep werkenden. Zij hebben een klantenbestand met mensen die aan de slag willen, en kunnen daar de best passende persoon aan u voorstellen. Toch kan het best lastig zijn om het juiste bureau te vinden voor uw nieuwe medewerker.

Er zijn in Nederland meer dan 5000 uitzendbureaus. Hoe zorgt u er nou voor dat u precies het juiste bureau vraagt om een nieuwe medewerker? Heeft het bureau dat u kent wel de kennis van uw branche en de beste medewerkers beschikbaar voor uw bedrijf? Doet het bureau ook aan begeleiding van de mensen die er ingeschreven staan? Het kan best een tijdrovende klus zijn om het juiste bureau te vinden voor uw gedroomde uitzendkracht.

Korte sollicitatieprocedure
De sollicitatieprocedure voor uitzendkrachten is aanzienlijk korter dan die voor eigen werknemers. U kunt de werving en selectie helemaal overlaten aan het uitzendbureau. U hoeft geen vacatures te plaatsen en ook niet door tientallen sollicitatiebrieven heen te worstelen. Bovendien spaart u de kosten van personeels­advertenties uit. De kans is groot dat het uitzendbureau snel geschikte kandidaten vindt, omdat het kan putten uit een grote database. Het bureau checkt de kandidaten op referenties en zorgt voor het vastleggen van de afspraken. Ook hier win je dus tijd.

Grote database
Een uitzendbureau krijgt dagelijks tientallen sollicitanten op bezoek en heeft een hoge omloopsnelheid van vacatures die zij moeten vervullen. Hierdoor hebben zij een grote database met ontzettend veel kandidaten. U geeft bij het uitzendbureau aan wat voor kandidaat u zoekt en zij gaan op deze wensen selecteren in hun database. Deze worden dan altijd eerst aan u voorgesteld. Bent u niet tevreden over de voorgestelde kandidaten? Dan zoeken zij verder door middel van nieuwe sollicitaties. Dit hoeft u zelf niet te doen. Dit vinden veel werkgevers toch wel een van de fijnste voordelen van het inhuren van een uitzendkracht

Flexibiliteit
Het grootste voordeel van het werken met uitzendkrachten is dat je hen in veel gevallen kunt inzetten als het u uitkomt. In drukke periodes vangt u een piek in de productie bijvoorbeeld op met uitzendkrachten. Wordt het weer rustiger, dan stuurt u hen in overleg met het uitzendbureau naar huis. U betaalt alleen voor gewerkte uren.

Projectmatig werken
Die flexibiliteit is vooral handig als uw bedrijf veel projectmatig werk levert. U stemt het aantal in te huren uitzendkrachten af op de duur en omvang van een project. Is het project klaar, dan laat u hen weer gaan. Zo heeft een flexibele schil van werknemers en voorkomt u onnodig hoge loonkosten.

Lange inwerkperiode
Bedenk daarbij wel dat een uitzendcontract ook flexibiliteit biedt aan de uitzendkracht. Zij kunnen op elk moment stoppen. Vooral bij werk dat een lange inwerkperiode vereist, kan dit een risico zijn.

Geen werkgeversrisico
Wanneer u een uitzendkracht inhuurt, hoeft u geen loon door te betalen bij ziekte, uitval of verlof. U bent niet de juridische werkgever. Het uitzendbureau is de juridische werkgever en zal dan ook het loon moeten betalen bij ziekte, uitval of verlof.

Geïnteresseerd in nieuwe werknemers voor uw organisatie? Neem dan contact op met een van onze intercedenten van Teamflex om te sparren over de mogelijkheden.

"De kans is groot dat een uitzendbureau snel geschikte kandidaten vindt,
omdat het kan putten uit een grote database"

Lees hieronder meer nieuws en blogs

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.