De route van Armando

Via Teamflex behaalde Armando in korte tijd zijn rijbewijs C en CE. Dat smaakte naar meer! Ook wist Armando zijn ADR-certificering én zijn TVCT papieren binnen te slepen. Armando neemt je mee in zijn route naar succes


Loopbaan

Ik ben een veelzijdig persoon. Voordat ik aan mijn chauffeursopleiding begon heb ik allerlei branches uitgeprobeerd zoals de bouwsector en de detailhandel. Maar ik voelde me nergens 100% op mijn plek. In mijn carrière ging het me niet echt voor de wind en daarbij was ik nog niet in het bezit van een rijbewijs. Ik zat in een lastig parket. Daar kwam in 2016 verandering in toen ik op 28-jarige leeftijd de kans kreeg om mijn rijbewijs (B) te gaan halen. Ik had intussen ook al wat ervaring opgedaan bij bedrijven in transport en logistiek en mijn ambities om me verder te ontwikkelen bleven groeien.

Vrachtwagenchauffeur worden is een lang gekoesterde (jongens)droom. Ik had twee dromen: bij de marine gaan en een vrachtwagen besturen. De droom om bij de marine te gaan heb ik moeten laten varen. Toen ik mijn b-rijbewijs had gehaald, had ik gelijk de smaak te pakken. Ik wilde werk maken van mijn droom om ook mijn groot rijbewijs te halen. Maar ik had niet direct de benodigde middelen.
Ik werd door mijn schoonmoeder getipt om eens met Teamflex te gaan praten, omdat zij samen met jou willen investeren in je loopbaan. Ik zag mijn kans schoon en zo kwam ik, uiterst gemotiveerd, als snel bij Tino (Teamflex Opleidingen) in de opleiding terecht. Niet in de laatste plaats omdat de carrièrekansen voor chauffeurs groeiende waren, door een grote vraag naar chauffeurs.

Chauffeursopleiding

Mijn opleiding was een feestje. Er hing een goede sfeer. Als het te gezellig werd, riep Tino de boel tot de orde. Maar ik ben vrij gemakkelijk door mijn C-opleiding heen gekomen. Februari 2016 haalde ik mijn roze papiertje, een jaar later mocht ik al mijn C en Code 95 laten bijschrijven en nog 8 maanden later, haalde ik ook mijn CE, en mocht ik de trekker-oplegger combinatie besturen. Maar daar houdt het nog niet op. Ik haalde daarna mijn volledige ADR-certificering en kan overweg met gevaarlijke stoffen (tot nucleaire stoffen en explosieven toe). Bij Ryano, waar ik door Senior Intercedent Nicky Bakker van Teamflex Barendrecht geïntroduceerd en succesvol geplaatst werd in 2018, kwam ik in aanraking met het verticaal transport en het werd mij al snel duidelijk dat ik me daarin wilde specialiseren. In 2019 kreeg ik in overleg met Teamflex en Ryano, de mogelijkheid om mijn TCVT-certificaten te gaan halen. Via een externe opleider werd ook die opleiding binnen 3 maanden succesvol afgerond en inmiddels ben ik dus ook heel behendig als machinist met autolaadkraan met hijsfunctie. Met de combinatie van horizontaal en verticaal transport, kan ik mij als chauffeur echt onderscheiden. Zo viel alles op zijn plaats, en ben ik in goed en wel 2,5 jaar volledig opgeleid voor mijn beroep dat ik met liefde en passie uitvoer.

Internationaal chauffeur

Wat ik het leukst vind aan mijn werk als vrachtwagenchauffeur? Dat ik echt van niemand afhankelijk ben in mijn werk. Als ik op de plaats van bestemming kom, kan ik volledig zelfstandig aan de slag. Verder vind ik het heerlijk om op de weg te zitten en iets van de wereld te zien. En het is natuurlijk ook fijn als je daar een goede boterham mee kunt verdienen.
Werken als internationaal chauffeur is in een woord geweldig. Ik zou niet anders meer willen eigenlijk. Je komt op de mooiste plaatsen, bijzondere locaties.
Vooral in Frankrijk en Denemarken beleef ik mijn werk als avontuurlijk.

Ryano Logistics

Ryano is helemaal mijn club, het is een match made in heaven. Ik steek dat niet onder stoelen of banken. Ik ben helemaal op mijn plek en superblij met Ryano en voor zover ik weet is dat helemaal wederzijds!

In de toekomst hoop ik op korte termijn in vaste dienst te treden bij Ryano. Omdat mijn vriendin en ik ook samen iets op willen bouwen, zou wat meer vastigheid en zekerheid zeer van pas komen. En ik zit hier helemaal naar wens.
Afgelopen zomer ben ik door de omstandigheden door Teamflex tijdelijk bij een andere opdrachtgever aan het werk geweest. Ik heb mijn werk natuurlijk naar behoren uitgevoerd en niets ten nadele van die opdrachtgever, maar ik zou liegen als ik zei dat ik geen heimwee had naar mijn ‘eigen werk’ bij Ryano. Ik ben dan ook superblij om weer terug te zijn en me hier verder te kunnen ontwikkelen!

Lees hieronder de routes van andere kandidaten

Wienand

De route van Wienand Loopbaan Voor ik startte bij Teamflex was ik druk met mijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Een eenmanszaak in techniek: ik

Lees verder »

Wesley

De route van Wesley Voordat Wesley aan de slag ging als internationaal chauffeur, was hij werkzaam in de bouw. Toen hij stuitte op de chauffeursopleiding

Lees verder »

Guy

De route van Guy Ook externe transportbedrijven weten STAN Opleidingen te vinden voor het behalen van het C of CE rijbewijs. Zo ook Guy, hij

Lees verder »

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.