De route van Daniel

Daniel volgde een ICT-opleiding maar had altijd al de droom ooit een vrachtwagen te besturen. Met zijn diploma op zak ging hij direct in de logistiek aan de slag. Daniel neemt je mee in zijn weg naar vrachtwagenchauffeur!


Loopbaan

Ik zat op het ROC Rivor, daar volgde ik de ICT opleiding. Ik ben toen een dagje met iemand meegegaan op de wagen. Sinds die dag wist ik het zeker, ICT is niks voor mij: ik wil de transport in! Ik heb ervoor gekozen wel eerst mijn opleiding af te maken en vervolgens op zoek te gaan naar een baan. Ik wilde in ieder geval ervoor zorgen dat ik ook in een vrachtwagen mag rijden.

Voordat ik startte met de chauffeursopleiding deed ik eigenlijk van alles. Ik was werkzaam van orderpicker tot heftruckchauffeur en ik ben ook koerier geweest. Het liefste was ik werkzaam als koerier, lekker op de weg, dat is voor mij echt ontspanning.

De chauffeursopleiding

Het theoriegedeelte van de opleiding, vond ik best pittig. Ik had van te voren niet verwacht dat je zoveel dingen moest weten voordat je echt de theorie onder de knie zou hebben. Daarom zou ik ook iedereen aanraden, als je dit gaat doen, duik echt de boeken in, want het is echt zwaarder dan je denkt!

Smalle straatjes

Het leukste aan mijn werk als vrachtwagenchauffeur vind ik het rijden door de smalle straatjes. Het blijft een uitdaging om met een grote wagen door een smalle straat heen te rijden zonder schade te maken. Mijn team bij Baetsen is erg gezellig! In de pauze is er altijd een praatje te maken en als je je rit af hebt, dan help je elkaar waar nodig. In een vuilniswagen of bakwagen rijden is echt aan vak apart. Ik zeg altijd: als je in een vuilniswagen of bakwagen door de wijken moet, dan leer je pas echt rijden! In vergelijking tot rijden over de snelweg is dat veel gemakkelijker. Met een grote bak door de woonwijken: daar ligt pas echt de uitdaging!

Genieten

In de toekomst hoop ik zo lang als mogelijk op de vrachtwagen te kunnen rijden. Verder zie ik vanzelf wel wat er gaat gebeuren. Tot die tijd wil ik er gewoon nog van genieten om te rijden op de wagen!

Lees hieronder de routes van andere kandidaten

Wienand

De route van Wienand Loopbaan Voor ik startte bij Teamflex was ik druk met mijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Een eenmanszaak in techniek: ik

Lees verder »

Wesley

De route van Wesley Voordat Wesley aan de slag ging als internationaal chauffeur, was hij werkzaam in de bouw. Toen hij stuitte op de chauffeursopleiding

Lees verder »

Armando

De route van Armando Via Teamflex behaalde Armando in korte tijd zijn rijbewijs C en CE. Dat smaakte naar meer! Ook wist Armando zijn ADR-certificering

Lees verder »

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.