De route van Wesley

Voordat Wesley aan de slag ging als internationaal chauffeur, was hij werkzaam in de bouw. Toen hij stuitte op de chauffeursopleiding van Teamflex wist hij het direct: dit is dé kans om zijn langgekoesterde droom waar te maken. Lees Wesleys verhaal hier!

Jongensdroom

Eigenlijk wilde ik al van jongs af aan in een vrachtwagen rijden. Op een of andere manier was het er nooit echt van gekomen. Ik heb gekozen om LTS (Lagere Technische School) te gaan doen. Ik ben uiteindelijk in de bouw terechtgekomen en heb gewerkt als tegelzetter.

Online kwam ik de chauffeursopleiding van Teamflex tegen. Een leerwerktraject waar je opgeleid wordt tot vrachtwagenchauffeur, waarbij je daarnaast gegarandeerd aan de slag kunt als chauffeur. Ik dacht: dit is mijn kans! Ik meldde mij aan met de gedachte ‘ik kijk wel wat het wordt’. Niet geschoten is altijd mis toch?

Zandbergen Transport

Uiteindelijk een goeie beslissing! Ondertussen werk ik al weer 2,5 jaar als internationaal CE-chauffeur voor Zandbergen Transport. Ik rijd voornamelijk winkeldistributie voor Refresco en Coca-Cola. Ik vind het leuk om voor Zandbergen te werken, het is vaak gezellig. Ik vind het fijn dat je geregeld contact hebt met mensen, tijdens de stops die je op een dag maakt. De combinatie van alleen op de weg en sociaal contact brengt variatie in je werkdag. Daarnaast vind ik de vrijheid die ik heb in mijn werk ook prettig.

Verre ritten

Ik maak zowel ritten in Nederland als internationale ritten. Het is niet een specifieke route of bestemming, ik vind ze allemaal leuk en mooi. Het leuke aan verre ritten maken is dat je op plekken komt waar je anders niet zou komen. Zo rijd ik naar Duitsland en Frankrijk bijvoorbeeld. Je rijdt dan door berg en dal en overal is er wel wat moois te zien. ’s Nachts slaap ik dan in de wagen, wat mij goed bevalt. Ik ben eigenlijk nooit bang ’s nachts. Er kan altijd wat gebeuren, ook als je thuis slaapt. Als het gebeurt, dan gebeurt het.

Voor nu heb ik het goed naar mijn zin bij Zandbergen. Ik heb dan ook verder geen specifieke dromen, maar je weet natuurlijk nooit wat de dag van morgen brengt!

Lees hieronder de routes van andere kandidaten

Wienand

De route van Wienand Loopbaan Voor ik startte bij Teamflex was ik druk met mijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Een eenmanszaak in techniek: ik

Lees verder »

Armando

De route van Armando Via Teamflex behaalde Armando in korte tijd zijn rijbewijs C en CE. Dat smaakte naar meer! Ook wist Armando zijn ADR-certificering

Lees verder »

Guy

De route van Guy Ook externe transportbedrijven weten STAN Opleidingen te vinden voor het behalen van het C of CE rijbewijs. Zo ook Guy, hij

Lees verder »

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.