Nieuws
& Blog

Veel organisaties hechten waarde aan de ervaring die je opdoet in de praktijk. Je beschikt over bepaalde vaardigheden of bent in fysiek in staat om het werk te verzetten waarvoor je wordt ingehuurd. Boven diploma’s en certificaten spelen jouw persoonlijkheid en motivatie een belangrijke rol.

Logistiek beroep
Er is volop werk in de logistieke sector! Een diploma heb je niet nodig, maar nauwkeurigheid is vereist. Zo kun je bijvoorbeeld als orderpicker in een magazijn aan de slag. Je verzamelt de artikelen van bestellingen, pakt ze in en maakt de pakketten verzendklaar. Een bestelling moet natuurlijk wel kloppen! Ook voor dit soort beroepen kan worden gevraagd dat je fit bent, omdat je op een dag veel moet lopen. Binnen de logistiek kun je doorgroeien tot heftruckchauffeur of magazijnmedewerker. Door middel van een heftruck maak je pallets met goederen klaar voor transport of laad en los je vrachtwagens. Jouw heftruckcertificaat behaal je kosteloos via Teamflex. 

Een cruciaal beroep
Niemand kan ze missen: onze vuilnismannen en -vrouwen! Dit is een typisch beroep dat je leert in de praktijk en waarvoor geen opleiding is. Jouw werkplek is nooit hetzelfde en je bent altijd lekker in de buitenlucht bezig. Als bijrijder kun je direct aan de slag. Of zie jij jezelf liever een vuilniswagen besturen? Behaal dan je C of CE rijbewijs via Teamflex! 

Werken in de productie
Als je een echte aanpakker bent die graag fysiek bezig is zijn er volop mogelijkheden. In de productie branche zijn diverse functies waar je geen vooropleiding voor nodig hebt. Zo zijn er veel bedrijven waar je als productiemedewerker of inpakker meteen aan de slag kunt. Daarnaast is er vaak ruimte om je te ontwikkelen en verder te groeien in de organisatie. Vind je het interessant om te leren hoe je machines bedient? Dan kun je zomaar doorgroeien tot operator met verantwoordelijkheid over de gehele productielijn. 

Functies in de horeca
Ook de horeca is een branche waarin je vaak zonder theoretische opleiding kunt starten. Zo is een vriendelijke uitstraling en in staat zijn om onder druk te werken belangrijker dan een diploma. Daarnaast is de keuze in functies in de horeca reuze. Ben jij een extravagante ober of trek jij je liever terug in de afwaskeuken? Voor ieder wat wils dus!

Jij weet het te verkopen
Heb jij een vlotte babbel en veel doorzettingsvermogen? Dan kun je wellicht als verkoper aan de slag. In sales kunnen ook mensen zonder afgeronde opleiding een goed salaris verdienen.

Als je interesse hebt in een salesfunctie kun je aan de slag als commercieel medewerker binnendienst of als vertegenwoordiger in de buitendienst. Houd er wel rekening mee dat je in de meeste gevallen afgesproken verkoopdoelen moet halen. Je moet dus bestand zijn tegen prestatiedruk. Op een baan in sales ligt dus wel druk om te presteren en daar moet je mee om kunnen gaan. Maar als je van dit soort werk houdt en goed met een doel kunt werken, dan kan je salaris aantrekkelijk zijn!

Ben jij geïnteresseerd in een nieuwe functie? Bekijk onze vacatures dan hier!

"Boven diploma's en certificaten spelen jouw persoonlijkheid en motivatie een belangrijke rol"

Lees hieronder meer blogs en nieuws

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.