De route van Brian

Brian is B chauffeur witgoed bij BCC en bezig met zijn C-rijbewijs.

Vrijheid

Voordat ik aan de slag ging bij BCC via Teamflex heb ik mijn MBO afgerond in audiovisuele vormgeving. Daarna ben ik via mijn bijbaan in de retail gerold. Daar heb ik stappen gemaakt en ben ik doorgegroeid. Ik had het prima naar mijn zin maar miste een stukje vrijheid. Ook had ik contact met chauffeurs met het laden en lossen van producten. Zo ben ik erover na gaan denken en heb ik de stap gemaakt naar transport. Kan tot op de dag van vandaag zeggen dat ik destijds de goede keuze hebt gemaakt.

Samen de schouders eronder

Het leuke aan mijn baan vind ik de sfeer met mijn collega’s. Je start met zijn 2en je route en je maakt hem samen af. De ene dag is het een vrij rustige rit maar je hebt ook dagen dat het even alles tegenzit. Dan zet je samen de schouders eronder en ga je ervoor. De klanten krijgen een bloktijd van 2 uur waarin wij arriveren. Je belt de klant van tevoren op hoe laat je er bent. Je hebt alle vrijheid van de wereld als je maar zorgt dat je binnen die 2 uur aankomt bij de klant. Ook de laatste dag van de week zet je even een tandje bij zodat je lekker op tijd weekend hebt. Je bent toch een beetje je eigen baas op een dag: dat geeft mijn werk voldoening.

Ik heb in mijn werk veel geleerd over witgoed en bruingoed. Elke dag is anders en je komt altijd situaties tegen die nieuw voor je zijn. Daarvan leer je meer en meer. Het is steeds weer een uitdaging omdat je niet weet waar je route ligt of wat je tegenkomt. Elke dag is verrassing.

Werken bij BCC

BCC is een bedrijf wat je uitdaagt. Daardoor heb ik plezier in mijn werk en is geen dag hetzelfde. Ook zijn er binnen het bedrijf veel doorgroeimogelijkheden. Je begint als bijrijder en kan doorstromen tot chauffeur, technische dienst of zelfs naar een kantoorfunctie.

Ik ben nu druk met het behalen van mijn rijbewijs C. Je start met 6 dagen full time school om al je theorie door te nemen en oefenexamens te maken. Het was even wennen om weer in de schoolbanken te zitten maar het heeft goed gewerkt. Daarna ben ik begonnen aan mijn praktijk gedeelte. Vaak heb ik lessen van 3 a 4 uur aan een stuk. In het begin was het wennen om in een grote auto te rijden maar na een les van 4 uur ken je de grootte. In totaal doe ik het praktijk gedeelte in een maand tijd. Het is eventjes aanpoten maar de aanpak werkt ontzettend goed!

Ik heb 15 oktober mijn eindexamen. Ik heb een hoop geleerd in die tijd en ben er klaar voor. Zenuwachtig ben ik niet en kan niet meer als mij best doen. Natuurlijk ga ik voor in een keer slagen!

Hoe ik de toekomst zie? Een moeilijke vraag die altijd terugkomt. Ik zie mijzelf in ieder geval nog lang bij BCC werken. Verder zie ik wel wat de toekomst mij brengt. Ik zit prima op mijn plek nu!

*Update: Brian is in 1 keer geslaagd voor zijn C-rijbewijs. Gefeliciteerd Brian!

Wil jij net als mij aan de slag bij BCC?

Lees hieronder de routes van andere kandidaten

Wienand

De route van Wienand Loopbaan Voor ik startte bij Teamflex was ik druk met mijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Een eenmanszaak in techniek: ik

Lees verder »

Wesley

De route van Wesley Voordat Wesley aan de slag ging als internationaal chauffeur, was hij werkzaam in de bouw. Toen hij stuitte op de chauffeursopleiding

Lees verder »

Armando

De route van Armando Via Teamflex behaalde Armando in korte tijd zijn rijbewijs C en CE. Dat smaakte naar meer! Ook wist Armando zijn ADR-certificering

Lees verder »

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.