De route van Guy

Ook externe transportbedrijven weten STAN Opleidingen te vinden voor het behalen van het C of CE rijbewijs. Zo ook Guy, hij volgde de opleiding tot C-chauffeur in opdracht van HANOS Amsterdam.

De test

Nadat je de test succesvol aflegt hoor je of je mag starten met rijlessen. Na een geslaagde test was dit het geval! Je moet veel verschillende kennis opdoen voor het examen C, je moet in het totaal wel 6 toetsen afleggen. Naast praktijkkennis en de theorie start je ook meteen met het voorbereiden voor je Code95. Zonder dit diploma mag je niet zelfstandig de weg op.

De opleiding

Je krijgt klassikale lessen over de theorie. Deze was erg informatief en duidelijk. Daarnaast moet je zelf thuis ook wel wat studeren, maar door de fysieke lessen gaat dit een stuk makkelijker.

Je hebt een toets voor de verkeersregels en de techniek die er in een vrachtwagen zit. Daarnaast heb je een 2 examens, waarbij de ene alleen vragen bevat en de andere meer aan de hand van casussen is opgebouwd. Dit zijn slechts alle theorie examens. Het praktijkexamen bestaat ook uit 3 onderdelen die je moet behalen.

Examen

Het eerste praktijkexamen is de praktische toets. Voorafgaand krijg je eerst een halve dag les waarna het examen is. Je leert hoe je de lading moet zekeren en criminaliteit kan voorkomen. Dan is er nog 1 toets en dan mag je echt op hét examen. Dit was de toets besloten terrein, hier wordt er getest of je de vrachtwagen onder controle hebt.

Terugblikkend waren de examens erg pittig. Door de heldere uitleg was ik gelukkig goed voorbereid. Ik heb mijn rijbewijs C in 1 keer weten te behalen!

Lees hieronder de routes van andere kandidaten

Wienand

De route van Wienand Loopbaan Voor ik startte bij Teamflex was ik druk met mijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Een eenmanszaak in techniek: ik

Lees verder »

Wesley

De route van Wesley Voordat Wesley aan de slag ging als internationaal chauffeur, was hij werkzaam in de bouw. Toen hij stuitte op de chauffeursopleiding

Lees verder »

Armando

De route van Armando Via Teamflex behaalde Armando in korte tijd zijn rijbewijs C en CE. Dat smaakte naar meer! Ook wist Armando zijn ADR-certificering

Lees verder »

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.