De route van Mokhtar

Ik ben Mokhtar Nasimi, 25 jaar oud, woon in Alkmaar en ben sinds 2015 samen met mijn twee broers vanuit Afghanistan naar Nederland gekomen. Na een lange tijd in onzekerheid in Nederland heb ik sinds kort mijn eigen studio in Alkmaar en ben ik erg gelukkig.

 

Liefde voor vrachtwagens

In Afghanistan had mijn vader een verhuurbedrijf in vrachtwagens en sindsdien was ik eigenlijk al verkocht. Ik heb daar zelf nooit gereden maar was wel altijd al geïnteresseerd in de wagens. Eenmaal in Nederland ben ik begonnen als productiemedewerker.

Door veel te werken leerde ik de Nederlandse taal beter en kon ik al snel mijn draai vinden. In 2018 ben ik gestart voor een grote supermarkt als bezorger met mijn B-rijbewijs. Hier kwam de liefde voor het werk als chauffeur weer helemaal terug en was ik snel overtuigd om te gaan kijken waar ik mijn groot rijbewijs kon halen. Zodoende ben ik in 2019 bij Teamflex terechtgekomen en had een leuk gesprek met een van de intercedenten. Het traject ging van start dus ik kon beginnen met mijn theorie.

De opleiding

In het begin vond ik het heel spannend maar uiteindelijk ben ik voor alle drie de delen in één keer geslaagd! De mannen van de praktijkopleiding waren heel relaxed en ik heb veel van hen geleerd. De afspraken waren duidelijk uitgelegd en ik wist van te voren al wanneer ik de volgende praktijkles had. Afgelopen zomer ben ik geslaagd voor mijn C rijbewijs en inmiddels ben ik al een paar maanden aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Ik werk voor Simon Loos als bakwagenchauffeur en heb het daar enorm naar mijn zin!

De sfeer is goed en ik rij elke dag verschillende routes. Het mooiste van het werk vind ik het overzicht op de weg, je kan al ver op de weg situaties aan zien komen. Ook vind ik het leuk om met mijn grote wagen in krappe straatjes te rijden en dan mensen zien denken: “Wow, hoe doet hij dat?!”. Daar krijg ik elke dag weer energie van. Mijn ambitie is om uiteindelijk via Teamflex ook mijn CE rijbewijs te behalen.

“Ik vind het ook leuk om met mijn grote wagen in krappe straatjes te rijden en dan mensen zien denken: “Wow, hoe doet hij dat?”

Lees hieronder de routes van andere kandidaten

Wienand

De route van Wienand Loopbaan Voor ik startte bij Teamflex was ik druk met mijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Een eenmanszaak in techniek: ik

Lees verder »

Wesley

De route van Wesley Voordat Wesley aan de slag ging als internationaal chauffeur, was hij werkzaam in de bouw. Toen hij stuitte op de chauffeursopleiding

Lees verder »

Armando

De route van Armando Via Teamflex behaalde Armando in korte tijd zijn rijbewijs C en CE. Dat smaakte naar meer! Ook wist Armando zijn ADR-certificering

Lees verder »

Vacatures per email

Geef je email adres op en ontvang automatisch nieuwe zoekresultaten in je inbox.